Šumavská párty

12.08.2013 11:47

Již více než rok jsem si plánoval cestu na Šumavu, lépe řečeno do Vojetic u Petrovic, kde se nachází biofarma a proslulá restaurace "U Štěpána". Stačilo pár řádků na Motorkáři.cz a hned se vytvořila skupina, která měla zájem podívat se do těchto míst. Podařilo se mi zarezervovat stůl na sobotní podvečer, následně sehnat chatku v kempu u Sušice a tak se mohlo vyrazit.

Sraz byl tradičně u čerpací stanice Texaco v Mariánských Lázních v 11:00. Přijel jsem chvíli po půl, abych stihl natankovat, koupit cíga a dát kafčo a už se to začalo sjíždět. Přijel Pavel na Fazeru, Kernel na Fazeru, následně Pavlís se Simčou a Honza s Jíťou . . . Nakonec bylo sedm motorek, devět lidí a jeden Pávík 40. Cvagy si dal na čas, poslouchal navigaci, jezdil s Dragstarem chvílema i po poli, ale kole poledne našel statečně zmiňovanou benzinku.

Odjezd se tedy malinko odložil, ale nebylo kam spěchat, protože nás čekalo cca 170 km a času bylo dost. Jak jsem již několikrát psal, nemám rád přesné plánování a dodržování časových harmonogramů a trasy jízdy, tak je improvizace vždy na místě. Vyrazili jsme tedy směr Planá, Tachov, kde nás opět pobavila navigace na Pavlísovo motocyklu a okružní jízda Tachovem byla fajn, až jsme dojeli konečně na Přimdu, kde byla naplánovaná první zastávka a hlavně porada kudy dál

Z Přimdy vedla cesta po úpatí Českého lesa a Šumavy směre Bělá nad Radbůzou až do Domažlic, kde nás opět pobavila Pavlísovo navigace a ve městě plném lidí a aut, které přilákali zdejší jakési farmářské trhy, jsme jeden kruháč projeli třikrát dokola, než nás to vyplivlo směrem k benzince. Lidi koukali na bandu motokářských "magorů", který jezdí dokola po kruháči a nepustí tam žádný auto, ale to nám bylo celkem  fuk. Následovala tedy kávová a čůrací zastávka na domažlické benzině, kde Pavel pronesl větu, ať zastavíme třeba u Globusu, abychom neměli fotky jen z benzínek.

Následně jsme vyjeli směr Kdyně, Klatovy, pak pár km na Nýrsko, až jsme dojeli na hrad Velhartice. Tady už nebylo moc času a jak to tak bývá, když není čas, tak se něco posere. Tentokrát to byla elektrika na mém Bigu, který prostě nechtěl nastartovat. Nakonec se povedlo odchytit posádku nějakého auta a motorku natočit přes kabely. Od cíle nás dělilo už jen cca 15 km a pak že to nějak pořešíme.

Restaurace "U Štěpána" vypadá už z venku moc krásně, krásná příroda, příjemné prostředí, po poli chdí krávy, ze kterých budeme mít za chvíli steak. Proběhlo i fotografování s fotkou Zdenka Polraicha. Jídelní lístek vypadal více než lákavě, ceny už tak lákavé nebyly. Ale co, když si člověk jednou za čas někam vyrazí, tak nebude přece šetřit. Ke třem hvězdičkám na samolepce "Ano šéfe" se nebudu nijak vyjadřovat, to ať každý posoudí sám. Po jídle následovalo nějaké řešení problému s Bigem. Nakonec přijel mechanik s vybavením a problém byl na světě. Umřela mi baterka.

Příjezd do kempu byl kolem osmé, rychlé ubytování, postavení stanů a hurá do místního kiosku na vysněné pivko. Posezení bylo fajn, Honza dával jednu příhodu za drubhou a smích byl slyšet do dalekého okolí. Chvíli po půlnoci jsme zalezli chnět. Ve stanu tedy žádná hitparáda, lépe řečeno zima jako sviňa, ale jinak v pohodě.

Ráno bylo krásně. Rosa v trávě, v kempu klid a celá naše banda se začínala pomalu probouzet. Když Honza vytáhl z Páva dvě židle, stolek, vařič, hrnečky, kafe, mlíko, gril . . .  tak jsem koukal jako poslední brambor ze sklepa, co všechno sebou vezl. Ale snídani a kávu nám uvařil luxusní, za což mu patří můj velký obdiv a také velký dík.

Kemp jsme opustili kolem poledne, směr Klatovy (opět benzinka a tankování), pak Přeštice, Stod, Stříbro a následně Planá, kde jsme poseděli u nás doma, dali kávičku a pak se každý rozjel směrem domů. Byl to skvělý výkend plný srandy a fajn lidí. Díky všem zúčastněným a přístí rok si to stoprocentně zopakujeme. Teď nás čeká za dva týdny 2. mamutí párty a noční jízda Karlovarskem, kde se zase všichni společně sejdeme a pokecáme.

Fotky z výletu najdete ZDE

Kontakt

AMK Planá - Motorkáři Planá Nádražní 836
Planá
348 15
+420.774971961 amkplana@seznam.cz